Sposób przygotowania:
Muffinki z czekoladą
Składniki suche czyli mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier i cukier waniliowy wymieszać w jednej misce. Składniki mokre czyli jajka, mleko i olej wymieszać w drugiej misce.
Obie zawartości misek połączyć.
Dobrze wymieszać ze sobą. Następnie dodać do ciasta kropelki z czekolady. Delikatnie wymieszać. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami.
Wlać ciasto do 3/4 wysokości. Można na wierzch posypać jeszcze trochę czekoladowych kropelek.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 30 minut.
Obie zawartości misek połączyć.
Dobrze wymieszać ze sobą. Następnie dodać do ciasta kropelki z czekolady. Delikatnie wymieszać. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami.
Wlać ciasto do 3/4 wysokości. Można na wierzch posypać jeszcze trochę czekoladowych kropelek.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 30 minut.