Sposób przygotowania:
Bakaliowe muffinki z czekoladą
Bakalie siekamy nożem, ale niezbyt drobno (orzeszki ziemne i rodzynki zostawiamy w całości). W jednej misce mieszamy mąkę z cukrem, solą proszkiem do pieczenia, bakaliami i dość drobno posiekaną czekoladą. W drugiej misce mieszamy roztrzepane jajka, z jogurtem, mlekiem, roztopionym masłem i miodem. Mokre składniki wlewamy do suchych, całość mieszamy łyżką, ale niezbyt dokładnie- powinny pozostać widoczne grudki.
Masę napełniamy papierowe papilotki umieszczone wcześniej w blaszce do pieczenia muffinek.
Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez ok. 20 minut.
Przepis na 12 babeczek.
Masę napełniamy papierowe papilotki umieszczone wcześniej w blaszce do pieczenia muffinek.
Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez ok. 20 minut.
Przepis na 12 babeczek.