Sposób przygotowania:
Migdałowe muffinki z czekoladą
Do miski przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao. Dodajemy do nich mielone migdały. Czekoladę topimy w kąpieli wodnej.
Masło lub margarynę o temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem. Do utartego tłuszczu z cukrem dodajemy partiami sypkie składniki oraz po jednym jajku. Na samym końcu dodajemy rozpuszczoną czekoladę i dokładnie mieszamy.
Gotowym ciastem napełniamy papilotki. Pieczemy w temp. 180 st przez 20-25 minut. Upieczone i ostudzone dekorujemy ubitą na sztywno śmietaną kremówką.
Przed podaniem na śmietanę można dać kolorowe lentilki. Nie należy dawać ich wcześniej, bo kolorowa otoczka z cukierków zacznie się rozpuszczać.
Masło lub margarynę o temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem. Do utartego tłuszczu z cukrem dodajemy partiami sypkie składniki oraz po jednym jajku. Na samym końcu dodajemy rozpuszczoną czekoladę i dokładnie mieszamy.
Gotowym ciastem napełniamy papilotki. Pieczemy w temp. 180 st przez 20-25 minut. Upieczone i ostudzone dekorujemy ubitą na sztywno śmietaną kremówką.
Przed podaniem na śmietanę można dać kolorowe lentilki. Nie należy dawać ich wcześniej, bo kolorowa otoczka z cukierków zacznie się rozpuszczać.
Magdalena88
OktawiaG
biedroneczki
misia5
Dziękuję :) Bardzo się cieszę, że muffinki Ci smakowały.
Czekoladka 2
Czekoladka 2
mocsłodkości