Sposób przygotowania:
Muffinki z czekoladkami
1. Najpierw ubijam jajka z cukrem na puszystą masę.
2. Następnie do tego wlewam olej. Ponownie ubijam.
3. Dodaję kakao, chwilkę ubijam.
4. Z kolei dodaję proszek do pieczenia i mąkę, wlewam mleko. Wszystko miksuje na gładkie ciasto.
5. Formę do pieczenia muffinek wykładam papilotkami. Po porcji ciasta nakładam do formy.
6. Piekę w temperaturze 170 stopni przez 25-30 minut.
7. Muffinki wyjmuję i studzę.
8. Bitą śmietanę typu śnieżka ubijam z mlekiem. Dodaję kakao i znowu chwilkę ubijam.
9. Bitą śmietanę nakładam na muffinki. Dekoruję czekoladkami i kawałkami jajek.
10. Gotowe. Smacznego!
2. Następnie do tego wlewam olej. Ponownie ubijam.
3. Dodaję kakao, chwilkę ubijam.
4. Z kolei dodaję proszek do pieczenia i mąkę, wlewam mleko. Wszystko miksuje na gładkie ciasto.
5. Formę do pieczenia muffinek wykładam papilotkami. Po porcji ciasta nakładam do formy.
6. Piekę w temperaturze 170 stopni przez 25-30 minut.
7. Muffinki wyjmuję i studzę.
8. Bitą śmietanę typu śnieżka ubijam z mlekiem. Dodaję kakao i znowu chwilkę ubijam.
9. Bitą śmietanę nakładam na muffinki. Dekoruję czekoladkami i kawałkami jajek.
10. Gotowe. Smacznego!