Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1643]

Muffinki z kajmakiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo słodkie i bardzo pyszne. Łatwa receptura, więc udadzą się każdemu. Wyszły bardzo puchate i mięciutkie. Jak ktoś lubi mniej słodkie to można dodać trochę mniej cukru.

Muffinki z kajmakiem

Składniki:

Muffinki z kajmakiem

Składniki:

  • 4 jajka
  • pół szklanki oleju
  • 1 szklanka cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 szklanki mąki tortowej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 kopiaste łyżki mąki krupczatki
  • pół puszki masy krówkowej ( 20 dag )

Sposób przygotowania:

Muffinki z kajmakiem
1. Jajka, cukier i cukier waniliowy miksujemy w misce na puszystą masę, następnie wlewamy olej i miksujemy kilka minut. Następnie wsypujemy mąkę tortową i krupczatkę, proszek do pieczenia, miksujemy. Na koniec dodajemy masę krówkową i ponownie miksujemy.

2. Ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek wyłożonej papierowymi papilotkami.

3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 45-50 minut do suchego patyczka.

4. Upieczone muffinki studzimy i podajemy. Smacznego życzę.

Moje rady:

Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.

Z tej receptury wychodzi 12 sztuk muffinek.