Sposób przygotowania:
Muffinki toffi z bananami
Masło wyjąć z lodówki i pozostawić w cieple, aby zmiękło. Przełożyć do dużej miski, dodać całe jajka, kajmak z puszki i mleko - zmiksować na jednolitą masę.
Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, dużą szczyptą soli oraz sypkim budyniem toffi. Suchą mieszankę dodać do masy maślano-kajmakowej i zmiksować do połączenia i uzyskania jednolitej konsystencji.
W międzyczasie pokroić banany w średnie kostki i wmieszać do ciasta szpatułką.
Masą muffinkową napełniać foremki wyłożone papierowymi papilotkami do połowy pojemności. Formy włożyć do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec ok. 20 minut.
Stopień wypieczenia sprawdzić patyczkiem.
Upieczone muffinki przełożyć na kratkę i pozostawić do ostygnięcia.
Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, dużą szczyptą soli oraz sypkim budyniem toffi. Suchą mieszankę dodać do masy maślano-kajmakowej i zmiksować do połączenia i uzyskania jednolitej konsystencji.
W międzyczasie pokroić banany w średnie kostki i wmieszać do ciasta szpatułką.
Masą muffinkową napełniać foremki wyłożone papierowymi papilotkami do połowy pojemności. Formy włożyć do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec ok. 20 minut.
Stopień wypieczenia sprawdzić patyczkiem.
Upieczone muffinki przełożyć na kratkę i pozostawić do ostygnięcia.
ankaszym
Habibi & Cats
ankaszym napisał(a):