Sposób przygotowania:
Jabłka pieczone z owsianką i masłem orzechowym
1. Owsianki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, można dodać mniej wody, będą wtedy gęściejsze. Studzimy, dodajemy masło orzechowe i dokładnie mieszamy.
2. Jabłka myjemy, osuszamy i wydrążamy środki, uważamy, żeby ich nie uszkodzić. Następnie napełniamy owsianką.
3. Jabłka pieczemy w temperaturze 180 stopni do miękkości. Czas pieczenia zależy od twardości jabłek, ale tak około 20-30 minut.
4. Upieczone jabłka podajemy na gorąco z ulubionym dżemem. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
Użyłam owsianek gotowych w 3 minuty.
2. Jabłka myjemy, osuszamy i wydrążamy środki, uważamy, żeby ich nie uszkodzić. Następnie napełniamy owsianką.
3. Jabłka pieczemy w temperaturze 180 stopni do miękkości. Czas pieczenia zależy od twardości jabłek, ale tak około 20-30 minut.
4. Upieczone jabłka podajemy na gorąco z ulubionym dżemem. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
Użyłam owsianek gotowych w 3 minuty.
skuter5
Babeczka35
Zgadzam się z Tobą :)