Sposób przygotowania:
Wafelki z kremem z tofu i kakao
1. Tofu przekładamy do większej miski, dodajemy cukier i kakao, następnie za pomocą blendera ręcznego blendujemy na gładki krem. Można dodać cukru i kakao według uznania. Dla mnie takie proporcje były w sam raz.
2. Następnie kremem smarujemy wafle tortowe i na chwilę odstawiamy. Można czymś docisnąć. Po tym czasie wafle kroimy. Najlepiej podawać od razu, bo im dłużej poleżą to wafle będą bardziej miękkie.
3. Smacznego życzę.
Moje rady:
Można dodać więcej cukru i kakao. Dla mnie tak było w sam raz.
Wafle mocno zmiękną, więc najlepiej zjadać je szybko po przygotowaniu.
Można pokroić na około 16 porcji.
2. Następnie kremem smarujemy wafle tortowe i na chwilę odstawiamy. Można czymś docisnąć. Po tym czasie wafle kroimy. Najlepiej podawać od razu, bo im dłużej poleżą to wafle będą bardziej miękkie.
3. Smacznego życzę.
Moje rady:
Można dodać więcej cukru i kakao. Dla mnie tak było w sam raz.
Wafle mocno zmiękną, więc najlepiej zjadać je szybko po przygotowaniu.
Można pokroić na około 16 porcji.
lukrowanepierniczki
Babeczka35
Dziękuję i polecam spróbować :)
ciasteczka
Babeczka35
Trzeba spróbować, ja uwielbiam ten krem :)
Czekoladka 2