Sposób przygotowania:
Muffinki z karobem i truskawkami
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Do jogurtu wrzucić majonez, wbić jajka i całość zmiksować.
Do drugiej miski wsypać mąkę orkiszową, karob, cukier oraz proszek do pieczenia i sodę. Wymieszać.
Truskawki umyć, osuszyć, oderwać szypułki. Owoce pokroić w kawałki.
Połączyć suche i mokre składniki, dodać truskawki, wymieszać.
Nałożyć do papilotek w formie do muffinek, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut.
Do drugiej miski wsypać mąkę orkiszową, karob, cukier oraz proszek do pieczenia i sodę. Wymieszać.
Truskawki umyć, osuszyć, oderwać szypułki. Owoce pokroić w kawałki.
Połączyć suche i mokre składniki, dodać truskawki, wymieszać.
Nałożyć do papilotek w formie do muffinek, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut.