Sposób przygotowania:
Muffinki z makiem i jagodami kamczackimi
1. Jajka wbijamy do miski, wsypujemy oba cukry i miksujemy na puszystą masę. Następnie wlewamy mleko i olej i ponownie miksujemy. Wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i mak sypki i ponownie dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy jagody kamczackie i dokładnie mieszamy łyżką. Mrożonych owoców nie musimy rozmrażać.
2. Ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek wyłożoną papierowymi papilotkami.
3. Muffinki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 35-40 minut do suchego patyczka.
4. Upieczone studzimy i podajemy.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wychodzi 12 sztuk muffinek.
Zamrożonych owoców nie musimy rozmrażać.
2. Ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek wyłożoną papierowymi papilotkami.
3. Muffinki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 35-40 minut do suchego patyczka.
4. Upieczone studzimy i podajemy.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wychodzi 12 sztuk muffinek.
Zamrożonych owoców nie musimy rozmrażać.
ciasteczka
Babeczka35
Bardzo polecam :)
lukrowanepierniczki
Babeczka35
Zgadzam się z Tobą :)
Czekoladka 2