Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane z pieczarkami
Ziemniaki obieramy, płuczemy, następnie ścieramy większą część na drobnych oczkach tarki, a mniejszą na dużych oczkach tarki. Do startych ziemniaków ścieramy na drobnych oczkach tarki obraną cebulę i czosnek, oraz obrane starte na tarce o dużych oczkach pieczarki. Dodajemy przyprawy, jajko i mąkę pszenną. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej.
Placki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Usmażone placki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Podajemy na ciepło lub na zimno z ulubionymi dodatkami.
Na patelni rozgrzewamy olej.
Placki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Usmażone placki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Podajemy na ciepło lub na zimno z ulubionymi dodatkami.
skuter5
BozenaMatuszczyk
Dziękuję.;)
skuter5
Placki wyszły przepyszne. Co prawda z mniejszej porcji, ale będę wracał do przepisu, bo jest genialny.
BozenaMatuszczyk
Bardzo mi miło że placki posmakowały.
Dziękuję za miły komentarz.;)
ciasteczka
BozenaMatuszczyk
Będzie mi bardzo miło, daj znać jak wyszły.
Dziękuję.;)
Czekoladka 2
BozenaMatuszczyk
lukrowanepierniczki
BozenaMatuszczyk
Dziękuję.;)