Sposób przygotowania:
Muffinki z serowym nadzieniemFARSZ
Najpierw należy przygotować farsz: do niewielkiej miski dajemy serek o dowolnym smaku. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę konserwową, kukurydzę i poszatkowany szczypiorek. Całość dokładnie ze sobą mieszamy.
CIASTO
Do dużej miski przesiać przez sito mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Następnie dodajemy do tego wymieszane mleko z olejem. Miksujemy. Dodajemy następnie cukier wanilinowy i jajka. Wszystko dokładnie mieszamy.
DALSZE PRZYGOTOWANIA:
Do papilotek na muffinki wlewamy po pół łyżki ciasta. Następnie dodajemy farsz i przykrywamy jeszcze połową łyżki ciasta
DALSZE PRZYGOTOWANIA:
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. i pieczemy przez ok. 30 minut. Po upieczeniu wyjąć, ostudzić i udekorować (serkiem Almette i kawałkiem pomidora). Smacznego.