Sposób przygotowania:
Piernikowe muffinki z serem twarogowym
Ser twarogowy przemielić przez maszynkę, dodać1 żółtko, cukier puder, mąkę ziemniaczaną, śmietanę, dokładnie zmiksować. Pod koniec dodać sztywno ubitą pianę z 1 białka, skórkę pomarańczową i kilka kropel aromatu, wymieszać. Cukier, mleko, masło i kakao włożyć do rondla, gotować około 3 minuty. Następnie zdjąć z ognia, ostudzić. Do przestudzonej masy dodać 6 żółtek, mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną, przyprawę do pierników, wymieszać. Pod koniec do ciasta delikatnie wmieszać sztywno ubitą pianę z 6 białek. Do foremek muffinkowych włożyć po łyżce ciasta, łyżeczce masy serowej i przykryć ciastem do 2/3 wysokości foremki. Muffiny włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 25-30 minut. Ostudzone babeczki ozdobić rozpuszczoną czekoladą, posypać płatkami migdałowymi.