Sposób przygotowania:
Muffinki z sokiem mandarynkowymCiasto:
 
W pierwszej misce należy połączyć składniki suche, czyli mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sodę, w drugiej mokre - jajko, olej, mleko oraz sok z mandarynek.
Następnie suche składniki wymieszać z mokrymi. 
(Najlepiej za pomocą łyżki - i tylko do połączenia się całości.) 
Na samym końcu do ciasta delikatnie wmieszać kandyzowaną skórkę pomarańczową.
Pieczenie:
 
Formę do muffinek należy wyłożyć papierowymi papilotkami, a następnie wypełnić ciastem (do 3/4 wysokości papilotek).
Ciastka piec w rozgrzanym piekarniku przez 20-25 minut w 190 stopniach.
Lukier:
 
Cukier puder należy dokładnie i energicznie utrzeć z sokiem mandarynkowym. Gotową polewą udekorować jeszcze ciepłe babeczki.
Całość odstawić do ostygnięcia.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
