Sposób przygotowania:
Placuszki ziemniaczano- dyniowe
Ziemniaki obieramy, myjemy i trzemy na tarce o średnich oczkach. Pozbywamy się jak największej ilości wody. Dynię trzemy na tarce o średnich oczkach.
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do startych ziemniaków Dodajemy jajko, mąkę i przyprawy. Dokładnie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej, Wykładamy po łyżce masy i smażymy z obu stron na złoty kolor. Odsączamy na ręczniku papierowym.
Smacznego ;)
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do startych ziemniaków Dodajemy jajko, mąkę i przyprawy. Dokładnie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej, Wykładamy po łyżce masy i smażymy z obu stron na złoty kolor. Odsączamy na ręczniku papierowym.
Smacznego ;)