Sposób przygotowania:
Muffinki z musli, granolą
W rondelku rozpuścić 125 g margaryny Kasia, ostudzić, dodać 200 g jogurtu greckiego, wbić 2 jajka i za pomocą trzepaczki dokładnie ubić składniki.
Granolę, lekko rozdrobnić. Wszystkie suche składniki: granolę, mąkę, sól, proszek do pieczenia, cukier i musli wymieszać dokładnie w metalowej misce, mokre składniki z rondelka przelać do suchych, dodać owoce suszone pokrojone na mniejsze kawałki i wymieszać niezbyt długo, gdyż muffinki tego nie lubią i nałożyć do papilotek do 3/4 wysokości. Piec ok 25 minut w nagrzanym piekarniku w temp 180 C z termoobiegiem.Ostudzone muffinki wyłożyć na podłużny talerz, do konsumpcji wyciągnąć z papilotek, można je polać sokiem z żurawiny.
Granolę, lekko rozdrobnić. Wszystkie suche składniki: granolę, mąkę, sól, proszek do pieczenia, cukier i musli wymieszać dokładnie w metalowej misce, mokre składniki z rondelka przelać do suchych, dodać owoce suszone pokrojone na mniejsze kawałki i wymieszać niezbyt długo, gdyż muffinki tego nie lubią i nałożyć do papilotek do 3/4 wysokości. Piec ok 25 minut w nagrzanym piekarniku w temp 180 C z termoobiegiem.Ostudzone muffinki wyłożyć na podłużny talerz, do konsumpcji wyciągnąć z papilotek, można je polać sokiem z żurawiny.
anula250