Sposób przygotowania:
Jesienne muffinki z jabłkiem i żurawiną
Dojrzałego banana obrać ze skórki i wrzucić z jogurtem do wysokiego pojemnika, zmiksować blenderem. Dodać olej i jajka i wymieszać dokładnie.
W misce wymieszać suche składniki: mąkę orkiszową, cukier, proszek, sodę i cynamon. Dodać żurawinę i wymieszać. Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne, owoc pokroić w kostkę.Mokrą zawartość wysokiego pojemnika przełożyć do suchych składników i wymieszać niedbale łyżką.
Dodać pokrojone jabłko i zamieszać ponownie. Ciasto nałożyć do formy na muffiny wyłożonej papilotkami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 20 minut. Wystudzić na kratce
W misce wymieszać suche składniki: mąkę orkiszową, cukier, proszek, sodę i cynamon. Dodać żurawinę i wymieszać. Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne, owoc pokroić w kostkę.Mokrą zawartość wysokiego pojemnika przełożyć do suchych składników i wymieszać niedbale łyżką.
Dodać pokrojone jabłko i zamieszać ponownie. Ciasto nałożyć do formy na muffiny wyłożonej papilotkami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 20 minut. Wystudzić na kratce