Sposób przygotowania:
Muffinki ze szczawiem
Liście szczawiu oczyszczamy dokładnie i płuczemy. Blendujemy z sokiem z cytryny.
Jajka ubijamy na sztywno z solą, dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i masę szczawiową.
Dokładnie, ale delikatnie mieszamy, doprawiając też pieprzem.
Gotową masą napełniamy przygotowane foremki lub papilotki i wsadzamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy ok 20 minut, do suchego patyczka.
Jajka ubijamy na sztywno z solą, dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i masę szczawiową.
Dokładnie, ale delikatnie mieszamy, doprawiając też pieprzem.
Gotową masą napełniamy przygotowane foremki lub papilotki i wsadzamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy ok 20 minut, do suchego patyczka.