Sposób przygotowania:
Muffinki z pomarańczową nutą
Miękki tłuszcz ucieramy z cukrem. Stopniowo dodajemy po jednym jajku. Gdy składniki się połączą partiami dodajemy przesiane sypkie składniki. Na samym końcu wrzucamy startą skórkę z pomarańczy. Wszystko dokładnie ze sobą miksujemy. Gotowym ciastem napełniamy papilotki.
Muffinki pieczemy w temp. 170 st przez 20-25 minut.
Upieczone muffinki studzimy.
Śmietanę kremówkę wlewamy do rondelka i zagotowujemy. Gdy zacznie wrzeć zdejmujemy z gazu i wrzucamy połamaną na kawałki czekoladę i dokładnie mieszamy, aż cała się rozpuści. Następnie do masy dodajemy masło i ponownie mieszamy, aż się roztopi. Powstała masę odstawiamy do stężenia.
Masa po przy przemieszaniu musi stawiać opór i zostawiać wyraźne ślady.
Zgęstniałą masę przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdki i za jego pomocą robimy dekoracje na wierzchu każdej ostudzonej babeczki.
Każdą muffinkę można posypać kolorową posypką.
Muffinki pieczemy w temp. 170 st przez 20-25 minut.
Upieczone muffinki studzimy.
Śmietanę kremówkę wlewamy do rondelka i zagotowujemy. Gdy zacznie wrzeć zdejmujemy z gazu i wrzucamy połamaną na kawałki czekoladę i dokładnie mieszamy, aż cała się rozpuści. Następnie do masy dodajemy masło i ponownie mieszamy, aż się roztopi. Powstała masę odstawiamy do stężenia.
Masa po przy przemieszaniu musi stawiać opór i zostawiać wyraźne ślady.
Zgęstniałą masę przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdki i za jego pomocą robimy dekoracje na wierzchu każdej ostudzonej babeczki.
Każdą muffinkę można posypać kolorową posypką.
kapitan_barbarossa
Nina W.
misia5
Dziękuję :) Zatem czekam na opinię:)
misia5
Bardzo się cieszę, że muffinki przypadły Ci do gustu :)