Sposób przygotowania:
Muffinki ze szpinakiem, żurawiną i pestkami dyni
Szpinak umieszczamy w malakserze razem z dwiema łyżkami wody, rozdrabniamy.
W misce łączymy mąkę, proszek do pieczenia, cukier, pestki dyni i żurawinę.
Następnie dodajemy jajko wymieszane z mlekiem i olejem oraz szpinak. Mieszamy całość do połączenia.
Ciasto wlewamy do papilotek wyłożonych w formie na muffinki, pieczemy 25 minut w 180 stopniach.
Po wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem.
W misce łączymy mąkę, proszek do pieczenia, cukier, pestki dyni i żurawinę.
Następnie dodajemy jajko wymieszane z mlekiem i olejem oraz szpinak. Mieszamy całość do połączenia.
Ciasto wlewamy do papilotek wyłożonych w formie na muffinki, pieczemy 25 minut w 180 stopniach.
Po wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem.