Muffinki ze szpinakiem, żurawiną i pestkami dyni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Muffinki z dodatkiem szpinaku nie tylko ciekawie wyglądają, ale i smakują nawet największym przeciwnikom tego warzywa.

Muffinki ze szpinakiem, żurawiną i pestkami dyni

Składniki:

Muffinki ze szpinakiem, żurawiną i pestkami dyni

 

Sposób przygotowania:

Muffinki ze szpinakiem, żurawiną i pestkami dyni
Szpinak umieszczamy w malakserze razem z dwiema łyżkami wody, rozdrabniamy.

W misce łączymy mąkę, proszek do pieczenia, cukier, pestki dyni i żurawinę.

Następnie dodajemy jajko wymieszane z mlekiem i olejem oraz szpinak. Mieszamy całość do połączenia.

Ciasto wlewamy do papilotek wyłożonych w formie na muffinki, pieczemy 25 minut w 180 stopniach.

Po wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem.