Sposób przygotowania:
Muffiny z ricottą, ogórkiem i kurczakiem
Ogórki i filet drobiowy kroimy w drobną kostkę.
Najpierw mieszamy suche składniki.
Do mąki dodajemy proszek do pieczenia, sodę, przyprawę kebab-gyros, sól i pieprz mieszamy.
Teraz mokre składniki.
Mleko mieszamy z olejem, energicznie mieszając dodajemy po jednym jajku, ser ricotta, posiekaną natkę pietruszki i na koniec pokrojone ogórki i mięso.
Teraz partiami dosypujemy suche składniki do mokrych, nie mieszamy zbyt dokładnie, tylko do połączenia się składników.
Łyżką przekładamy ciasto do 14 silikonowych muffinek.
Pieczemy w 170 C około 25 minut.
Najpierw mieszamy suche składniki.
Do mąki dodajemy proszek do pieczenia, sodę, przyprawę kebab-gyros, sól i pieprz mieszamy.
Teraz mokre składniki.
Mleko mieszamy z olejem, energicznie mieszając dodajemy po jednym jajku, ser ricotta, posiekaną natkę pietruszki i na koniec pokrojone ogórki i mięso.
Teraz partiami dosypujemy suche składniki do mokrych, nie mieszamy zbyt dokładnie, tylko do połączenia się składników.
Łyżką przekładamy ciasto do 14 silikonowych muffinek.
Pieczemy w 170 C około 25 minut.
gosia56