Sposób przygotowania:
Muffinkowe jagodzianki
Do miski wbijamy jajka i wsypujemy cukier -miksujemy dośc długo, aby całość dobrze ubić. Następnie dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia oraz jogurt grecki (może też być kwaśna, gęsta śmietana) i miksujemy. Następnie dodajemy jagody (powinny być suche) i bardzo delikatnie mieszamy łyżką. Tak przygotowane ciasto muffinkowe z jagodami nakładamy do silikonowych foremek na ok 3/4 ich wysokości. Pieczemy pół godziny w temperaturze 180*.
![Muffinkowe jagodzianki Muffinkowe jagodzianki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/muffinkowe-jagodzianki-283724.jpg)
![Muffinkowe jagodzianki Muffinkowe jagodzianki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/muffinkowe-jagodzianki-283725.jpg)
![Muffinkowe jagodzianki Muffinkowe jagodzianki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/muffinkowe-jagodzianki-283726.jpg)
![Muffinkowe jagodzianki Muffinkowe jagodzianki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/muffinkowe-jagodzianki-283727.jpg)