Sposób przygotowania:
Mini serniczkiI
Sposób przygotowania spodu:
1. Herbatniki blenduję, masło rozpuszczam, studzę, łączę z ciastkami. Następnie wykładam na spod foremek do muffinek, mocno dociskam łyżką.
II
Sposób przygotowania ciasta sernikowego:
1. Wszystkie składniki na ciasto przekładam do misy i miksuję mikserem około 10 minut. Następnie układam w formach na masie ciasteczkowej. Muffinki piekę w rozgrzanym piekarniku 35 minut w 180°C. Po upieczeniu studzę, każdą muffinkę cienko smaruję masą kajmakową.
III
Sposób przygotowania masy śmietankowej:
1. Śmietanę miksuje na sztywno, dodaję cukier, proszek śnieżkę, mascarpone, miksuje około 5 minut. Masę przekładam do woreczka do dekorowania tortów i dekoruję masą muffinki.
2. Wierzch muffinek posypuję orzeszkami.
3. Gotowe.
4. Smacznego.