Sposób przygotowania:
Mini serniczki z mango (na zimno)
Serek wyciągamy z lodówki 2h przed przygotowaniem sernika aby osiągnął temperaturę otoczenia.
Serek mieszamy z cukrem bądź fruktozą. Miąższ mango miksujemy za pomocą blendera, dodajemy do serków i dokładnie mieszamy.
Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody. Studzimy do temperatury pokojowej i powoli polewamy do masy serowej, cały czas mieszając.
Składniki na mus: mango i cukier miksujemy na gładko. Rozpuszczamy w minimalnej ilości wrzątku żelatynę, mieszamy i studzimy do temperatury pokojowej. Do małych kokilek/miseczek wlewamy najpierw mus a następnie masę serową.
Jeśli przygotowujemy sernik w normalnej tortownicy kolejność jest odwrotna czyli najpierw masa serowa a potem mus. Sernik umieszczamy w lodówce na kilka godzin.
Mini serniczki wyciągamy z pojemniczków. Przed podaniem dekorujemy świeżymi owocami.
Serek mieszamy z cukrem bądź fruktozą. Miąższ mango miksujemy za pomocą blendera, dodajemy do serków i dokładnie mieszamy.
Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody. Studzimy do temperatury pokojowej i powoli polewamy do masy serowej, cały czas mieszając.
Składniki na mus: mango i cukier miksujemy na gładko. Rozpuszczamy w minimalnej ilości wrzątku żelatynę, mieszamy i studzimy do temperatury pokojowej. Do małych kokilek/miseczek wlewamy najpierw mus a następnie masę serową.
Jeśli przygotowujemy sernik w normalnej tortownicy kolejność jest odwrotna czyli najpierw masa serowa a potem mus. Sernik umieszczamy w lodówce na kilka godzin.
Mini serniczki wyciągamy z pojemniczków. Przed podaniem dekorujemy świeżymi owocami.
CORAL