Krolina13

Krolina13

Starszy Kucharz
[Przepisów: 14]

Muffiny Czekoladowe

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Muffinki czekoladowe, są banalne w przygotowaniu, a za to jakie pyszne!

Muffiny Czekoladowe

Składniki:

Muffiny Czekoladowe

 

  • 250 g mąki pszennej
  • 150 g cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 1 jajko
  • 200 ml mleka 3,2%
  • 75 g masła roztopionego i ostudzonego
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 50 g słodko-gorzkiej czekolady (ja wzięłam gorzką)

 

 

Sposób przygotowania:

Muffiny Czekoladowe
Wszystkie suche składniki mieszamy w misce. Do drugiego naczynia wbić jajko, dodać mleko, masło i ekstrakt z wanilii. Wlać to do suchych składników, niedbale wymieszać drewnianą łyżką ( nie mikserem). Na koniec dodać startą czekoladę na tarce. Wymieszać. Wypełniać foremeczki masą do połowy ich wysokości. Piec 15 minut w temperaturze 190-200 stopni.