Sposób przygotowania:
Muffiny piernikowe
Do miski wsypujemy : dwie szklanki mąki, dwie łyżeczki proszku do pieczenia, dwie łyżki kakao, dwie łyżeczki cynamonu , dwie łyżeczki przyprawy do pierników oraz szklankę cukru. Mieszamy ze sobą suche składniki. W oddzielnej misce łączymy ze sobą składniki mokre: wlewamy szklankę jogurtu greckiego, pół szklanki oleju, pół szklanki jogurtu biszkoptowego, wbijamy jajo. Dokładnie mieszamy żeby się dobrze połączyły składniki. Do suchych składnikow przelewamy mokre i mieszamy wszystko razem - niestarannie . Muffiny mogą mieć śmiało grudki mączne. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Foremki natłuszczamy bardzo małą ilością oleju po to by muffiny nie przystały do blaszki. Napełniamy foremki do 3/4 wysokości ciastem.Pieczemy ok 30-35 minut. Sprawdzamy czy są już upieczone suchym patyczkiem lub wykałaczką. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i polewamy upieczone muffiny. Odstawiamy do zastygnięcia się polewy.