Sposób przygotowania:
Muffiny z bananami
Banany obieramy ze skórki i kroimy w grubą kostkę. Dwie szklanki mądzki wsypujemy do jednej miski, dodajemy dwie łyżeczki proszku do pieczenia oraz cukier. Mieszamy suche składniki. W oddzielnej misce dodajemy szklankę jogurtu bananowego, pół szklanki oleju, cztery łyżki mleka, wbijamy jedno jajo i dokładnie ze sobą łączymy płyny. Do suchych składników przelewamy mokre. Mieszamy - nie dokładnie. Dodajemy pokrojone banany i ponownie miszamy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Formy na muffiny natłuszczamy, wykładamy ciasto do 3/4 wysokości i pieczemy ok 30- 35 minut. Najlepiej sprawdzić czy nasze muffiny są już upieczone suchym patyczkiem lub wykałaczką. Delikatnie przestudzone muffiny posypujemy po wierzchu cukrem pudrem .