Sposób przygotowania:
Muffiny z chałwą
Dwie szklanki mąki wsypujemy do miski. Dodajemy do niej również dwie łyżeczki proszku do pieczenia, łyżka kakao, cukier ,oraz kruszymy chałwę. Mieszamy suche produkty ze sobą. W drugiej, oddzielnej misce mieszamy płyny : dodajemy szklankę jogurtu greckiego , pół szklanki oleju,wbijamy jedno jajo i dodajemy 100 ml mleka. Mieszamy dokładnie płyny do połączenia się ze sobą. Do suchych produktów przelewamy mokre i mieszamy razem wszystko. Piekarnik nastawiamy do 180 stopni. Formy na muffiny wysmarować lekko masłem lub olejem po to by do blaszki nie przystało ciasto. Formy wypełniamy do 3/4 wysokości . Pieczemy nasze muffiny ok. 30-35 minut. Najlepiej jest zobaczyć czy muffiny już są dobre po przez wbicie i wyjęcie z muffina suchego patyczka lub wykałaczki - jeżeli patyczek będzie suchy oznacza to, że są już upieczone. Posypujemy po wierzchu cukrem pudrem.