lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Muffiny z drobinkami czekolady

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przepyszne maleństwa, szybkie do zrobienia i każdemu zasmakują. Czyż nie lubimy smakołyku na jeden kęs? Dla mnie będzie na dwa kęsy ummmm pycha.

Muffiny z drobinkami czekolady Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Muffiny z drobinkami czekolady

Składniki:

 

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3/4 ksylitolu ( cukru)
  • 2 jajka L
  • 300 ml śmietany 18%
  • 1/4 szklanki oleju
  • czekolada mleczna 50 g drobno pokrojona

Sposób przygotowania:

Muffiny z drobinkami czekolady

Krok 1

Do misy wbijamy jaja i ubijamy z ksylitolem na puch ( masa potroi swoją objętość). Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, śmietanę i na końcu olej. Całość mieszamy łopatką.

Krok 2

Przekładamy ciasto do foremek papierowych, łyżeczką nakładamy pokrojona czekoladę. Przekładamy do formy od muffin i pieczemy 25 minut w 170 stopniach.

Muffiny z drobinkami czekolady
Do misy wbijamy jaja i ubijamy z ksylitolem na puch( masa potroi swoją objętość)
Muffiny z drobinkami czekolady
Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia,śmietanę i na końcu olej. Całość mieszamy łopatką.