Sposób przygotowania:
Makaron ze szpinakiem
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Cebulę posiekać zeszklić na oleju dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę podsmażyć.
Następnie dodajemy szpinak i smażymy chwilę , dodajemy śmietanę doprawiamy do smaku . Szpinak lekko studzimy i miksujemy blenderem.
Nastawiamy na ogień i dodajemy obrane i pokrojone na plasterki pieczarki , gotujemy ok 10 -15 minut.
Makaron wymieszać z pesto , wyłożyć na talerze i posypać serem.
Następnie dodajemy szpinak i smażymy chwilę , dodajemy śmietanę doprawiamy do smaku . Szpinak lekko studzimy i miksujemy blenderem.
Nastawiamy na ogień i dodajemy obrane i pokrojone na plasterki pieczarki , gotujemy ok 10 -15 minut.
Makaron wymieszać z pesto , wyłożyć na talerze i posypać serem.