Sposób przygotowania:
Muffiny z porem i mozzarelląPrzygotowanie składników:
Ser należy zetrzeć dużych i średnich oczkach tarki, a pora pokroić w półtalarki.
Masa:
W jednej misce połączyć mąkę, proszek do pieczenia, sól, paprykę oraz gałkę muszkatołową, a w drugiej jajko, olej i wodę.
Obie zawartości misek zmiksować.
Na końcu do ciasta wmieszać pora oraz startą mozzarellę - odrobinę zostawić do posypania wierzchu.
Przed pieczeniem:
W formie do pieczenia muffinek umieścić papierowe papilotkami, ktore następnie należy wypełnić ciastem (do 43/4 ich wysokości).
Muffinki posypać pozostawionym serem oraz oprószyć przyprawami.
Pieczenie:
Muffiny wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec przez około 25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w 180 stopniach.
gusia1000