Sposób przygotowania:
Jesienne wytrawne muffiny
Starte warzywa odciskamy z nadmiaru wody i przekładamy do miseczki.
Kiełbaskę kroimy w cienkie plasterki a paprykę w drobną kostkę.
Mozzarellę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do warzyw dodajemy kiełbasę, paprykę, mozzarellę, jajko. olej oraz przyprawy. Mieszamy dokładnie i wypełniamy masą silikonowe foremki.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Kiełbaskę kroimy w cienkie plasterki a paprykę w drobną kostkę.
Mozzarellę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do warzyw dodajemy kiełbasę, paprykę, mozzarellę, jajko. olej oraz przyprawy. Mieszamy dokładnie i wypełniamy masą silikonowe foremki.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 45 minut w temperaturze 180 stopni.