Sposób przygotowania:
Chleb dyniowy
Do miski wkładamy puree dyniowe i wlewamy ciepłą wodę oraz olej i mieszamy. Dodajemy suszone drożdże i mąkę oraz sól i cukier. Wyrabiamy ciasto i przykrywamy miskę ściereczką, odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 30 minut.
Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Wyrośnięte ciasto ponownie wyrabiamy przez chwilę i przekładamy do keksówki, wyrównujemy. Ponownie przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na kolejne 30 minut. Potem wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 1 godzinę i 15 minut w temperaturze 200 stopni. Czas pieczenia zależy od piekarnika.
Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Wyrośnięte ciasto ponownie wyrabiamy przez chwilę i przekładamy do keksówki, wyrównujemy. Ponownie przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na kolejne 30 minut. Potem wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 1 godzinę i 15 minut w temperaturze 200 stopni. Czas pieczenia zależy od piekarnika.