Sposób przygotowania:
Muffiny z rodzynkami
Dwie szklanki mąki wsypać do jednej miski, dodać proszek do pieczenia, cukier, łyżkę kakao oraz wsypać rodzynki. Wymieszać ze sobą suche składniki. W oddzielnej misce połączyć ze sobą mokre składniki. Wlać szklankę maślanki, dodać pół szklanki oleju, wbić jedno jajo i mieszamy dokładnie żeby się składniki ze sobą dobrze połączyły. Gdy już wymieszamy, przelewamy mokre składniki do suchych, mieszamy ze sobą wszystkie produkty- nie musi być dokładnie. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Formy na muffiny smarujemy delikatnie olejem by ciasto nie przykleiło się do blaszki. I napełniamy do 3/4 wysokości. Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 30-35 minut. Najlepiej jest sprawdzić suchym patyczkiem lub wykałaczką- jak patyczek będzie suchy po wbiciu i wyjęciu w ciasto oznaka, że muffiny upieczone, lecz gdy ciasto pozostanie na patyczku musimy jeszcze troche podpiec. Po wystygnięciu posypujemy cukrem pudrem,. SMACZNEGO