Sposób przygotowania:
Murzynek z jagodamiETAP 1:
Margarynę stopić w garnku dodać do niej cukier, kakao i 1/2 szklanki wody, dokładnie wymieszać i chwilę gotować na małym gazie, aż lekko zgęstnieje, następnie wystudzić. Kiedy polewa czekoladowa przestygnie dodać do niej żółtka jajek i wymieszać przy pomocy ręcznego robota, cały czas miksując dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i miksować do uzyskania pęcherzyków powietrza na koniec delikatnie połączyć z pianą ubitą z białek do ciasta dodać jagody i delikatnie wszystko wymieszać.
ETAP 2:
Foremkę do keksa 30 cm długości wysmarować masłem i wysypać bułką tartą na dno wylać połowę ciasta i na środku ułożyć banany,
ETAP 3:
wylać resztę ciasta i wyrównać przykrywając ciastem banany. Piec w temp. 180st około 50 minut po upieczeniu posypać cukrem pudrem.