Sposób przygotowania:
Mus czekoladowy po francusku.
Połamać czekoladę na kawałki i rozpuścić w garnuszku zanurzo-
-nym w wodzie gorącej,mieszając cały czas.Odstawić i wystudzić na boku.W misce na parze ubić żółtka,cukier,winiak i kawę przez
5-7 min.na kremową masę..Potem zdjąć miskę z pary i znów ubijać,aż się ostudzi.Białka ubić na sztywną pianę.Kremową śmietanę i pianę z białek wraz z płynną czekoladową masą wmie-
-szać do żółtkowej masy.Mus czekoladowy podawać w szklanych
pucharkach dobrze schłodzony.
-nym w wodzie gorącej,mieszając cały czas.Odstawić i wystudzić na boku.W misce na parze ubić żółtka,cukier,winiak i kawę przez
5-7 min.na kremową masę..Potem zdjąć miskę z pary i znów ubijać,aż się ostudzi.Białka ubić na sztywną pianę.Kremową śmietanę i pianę z białek wraz z płynną czekoladową masą wmie-
-szać do żółtkowej masy.Mus czekoladowy podawać w szklanych
pucharkach dobrze schłodzony.
asia_9