margarytka

margarytka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 60]

Mus czekoladowy z kokosem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Delikatny z kokosową nutą deser dla niejednego łasucha.W zależności od rodzaju czekolady mniej lub bardziej słodki.

Mus czekoladowy z kokosem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mus czekoladowy z kokosem

 

  • 300ml śmietany kremówki 30%
  • 200g czekolady mlecznej(może być również gorzka)
  • 3łyżki wiórków kokosowych

 

Sposób przygotowania:

Mus czekoladowy z kokosem
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej.Mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywno następnie dodać czekoladę,zmiksować. Przełożyć gotowy mus do szklanek.Chłodzić w lodówce około 50 minut(ja zostawiłam na całą noc w lodówce). Wiórki kokosowe uprażyć na gorącej patelni na rumiano,odstawić do wystygnięcia.Przed podaniem posypać górę deseru.
Mus czekoladowy z kokosem
stopić czekoladę w kąpieli wodnej
Mus czekoladowy z kokosem
mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywno
Mus czekoladowy z kokosem
wiórki kokosowe zrumienić na gorącej patelni

Tagi:

czekolada