Mus czekoladowy z piankami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Tabliczkę czekolady pokruszyć na kawałki, zmieszać z mlekiem oraz Haribo "Mallow Mania" i podgrzewać wszystko na małym ogniu...

Mus czekoladowy z piankami

Składniki:

Mus czekoladowy z piankami

 

  • 100 ml mleka
  • 300 ml słodkiej śmietanki
  • paczka pianek "Mallow Mania" Haribo
  • tabliczka czekolady mlecznej (500 g)

Sposób przygotowania:

Mus czekoladowy z piankami

Tabliczkę czekolady pokruszyć na kawałki, zmieszać z mlekiem oraz Haribo "Mallow Mania" i podgrzewać wszystko na małym ogniu, regularnie mieszając. Kiedy całość osiągnie konsystencję kremu, pozostawić go do wystygnięcia. Po osiągnięciu temperatury pokojowej ostrożnie dodać ubitą śmietanę. Wszystko dobrze wymieszać i wlać do pucharków deserowych, przyozdabiając pokrojonymi w małe kawałeczki piankami "Mallow Mania". Tak przygotowane porcje wstawić do lodówki na dwie godziny. A kiedy minie wyznaczony czas…można oddać się tej słodkiej przyjemności.


Tagi:

czekolada