piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Mus czekolody

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny mus czekoladowy na każdą okazję

Mus czekolody

Składniki:

Mus czekolody

 

  • 800g śmietany
  • 700g czekolady
  • 12 łyżek brandy
  • 12 łyżek masła
  • kilka kropli olejku migdałowego lub rumowego

Sposób przygotowania:

Mus czekolody
Na początek śmietanę lekko ubić w misce . Następnie do garnka włożyć czekoladę i masło rozpuścić . Dodać kilka kropli olejku migdałowego, brandy i wymieszać z lekko ubitą śmietana . Wszystko dobrze wymieszać na małym ogniu przez kilka minut. Muś świetny do polania ciast,ciasteczek , biszkoptów i innych wyrobów cukierniczych i piekarskich .

Tagi:

czekolada lody