Sposób przygotowania:
mus miętowo-czekoladowy
Przygotowanie: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej w następujący sposób: połamaną tabliczkę wkładamy miseczki metalowej i ustawiamy na garnku z gotującą się wodą,rozpuszczamy ją do końca na maleńkim ogniu,mieszając drewnianą łyżką. Deseczkę owijamy folią spożywczą dokładnie ją napinając,wylewamy na folię czekoladę i wstawiamy do lodówki,aby zastygła.Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem oraz śmietan-fixem ,dodajemy do niej jogurt i rozpuszczoną żelatynę,mieszamy bardzo dokładnie.Na koniec do ubitej śmietany dodajemy likier miętowy i jeszcze raz starannie całość mieszamy.Wstawiamy na kilkanaście minut do lodówki,by mus dobrze zastygł. Schłodzoną czekoladę wyjmujemy z lodówki i wycinamy z niej serca.Płatki czekoladowe przekładamy musem miętowym,dekorujemy listkami mięty.