Mus papierówkowy z cynamonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Moje pierwsze w życiu przetwory.

Mus papierówkowy z cynamonem

Składniki:

Mus papierówkowy z cynamonem

 

  • papierówki (ok. 3 kg)

 

  • 1 torebeczka cukru cynamonowego

 

  • pół kilo cukru kryształu

 

  • odrobinka kwasku cytrynowego

 

 

Sposób przygotowania:

Mus papierówkowy z cynamonem
1.Jabłuszka dusimy,na sam koniec doajemy cukier cynamonowy,cukier kryształ i kwasek.

2.Jeszcze gorący mus nakładamy do wyparzonych słoiczków,mocno zakręcamy,odstawiamy do góry dnem na całą noc.Mi wyszły dwa wielkie słoje i jeden malutki.

Smacznego!:)

Ps: Robiłam go specjalnie do szarlotki,ale ,że zostały mi 1 słoiczek to zawiozłam go dziadkowi no i sami widzicie powyżej jaka była jego reakcja:),tak więc doskonale nadaje się również do innych wypieków no i świetnie smakuje z pieczywem:)Polecam.