kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

Mus rabarbarowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rabarbar świetnie nadaje się na mus, taki mus jest lekko kwaskowaty nie za słodki w sam raz do różnych placuszków, naleśników czy też do bułeczki.

Mus rabarbarowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mus rabarbarowy

 

Sposób przygotowania:

Mus rabarbarowy
Łodygi rabarbaru myjemy i czyścimy, zdejmujemy skórkę. Jeszcze raz myjemy i kroimy w drobną kostkę.

Do garnka wlewamy tyle wody, aby tylko przykryła dno garnka i stawiamy na gazie, zagotowujemy.

Wkładamy pokrojony rabarbar i wsypujemy cukier, cały czas mieszamy.

Ugotowany mus przekładamy do miseczki i studzimy.
Mus rabarbarowy
Unity rabarbar kroimy w drobną kostkę i przekładamy do garnka
Mus rabarbarowy
Do rabarbaru dodajemy cukier i gotujemy na mus

Tagi:

rabarbar