Sposób przygotowania:
Makaron w sosie śmietanowym z owocami morza
Frutti di mare opłukać pod bieżącą wodą i osączyć. Większe kawałki pokroić. Paprykę pokroić w paseczki, cebulki perłowe obrać i razem krótko sparzyć we wrzącej wodzie, żeby zmiękły. Do owoców morza dodać wyciśnięty czosnek, olej, pieprz i krótko przesmażyć. Dodać pokrojone oliwki. Do gorących składników dodać serek śmietankowy i wymieszać do rozpuszczenia.
Dolać śmietankę, wymieszać i doprawić posiekanym lubczykiem.
W międzyczasie ugotować świeży makaron. Do gorącego sosu śmietanowego dodać płatki suszonych pomidorów i całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Przełożyć do ugotowanego makaronu i wymieszać. Od razu podawać.
Dolać śmietankę, wymieszać i doprawić posiekanym lubczykiem.
W międzyczasie ugotować świeży makaron. Do gorącego sosu śmietanowego dodać płatki suszonych pomidorów i całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Przełożyć do ugotowanego makaronu i wymieszać. Od razu podawać.