Sposób przygotowania:
Zapiekanka jajeczna ze szparagami i pomidorkami
Szparagi ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić.
Jajka roztrzepać z mlekiem. dodać sol, pieprz i paprykę.
Umyte cebulki ze szczypiorkami drobno pokroić, dodać do jajek.
Foremkę bądź naczynie żaroodporne posmarować masłem, wlać roztrzepane jajka ze szczypiorkiem.
Na jajkach ułożyć szparagi oraz pokrojone pomidory.
Naczynie wstawić do piecyka nagrzanego do 190 C.
Zapiekać około 20 minut.
Taka zapiekanka jajeczna jest doskonała zaraz po upieczeniu, ale można ja tez jeść na zimno , wtedy jednak trochę zmieni kolor.
Smacznego :)
Jajka roztrzepać z mlekiem. dodać sol, pieprz i paprykę.
Umyte cebulki ze szczypiorkami drobno pokroić, dodać do jajek.
Foremkę bądź naczynie żaroodporne posmarować masłem, wlać roztrzepane jajka ze szczypiorkiem.
Na jajkach ułożyć szparagi oraz pokrojone pomidory.
Naczynie wstawić do piecyka nagrzanego do 190 C.
Zapiekać około 20 minut.
Taka zapiekanka jajeczna jest doskonała zaraz po upieczeniu, ale można ja tez jeść na zimno , wtedy jednak trochę zmieni kolor.
Smacznego :)