SUPERPRZEPIS

Zapiekanka jajeczna ze szparagami i pomidorkami

  • Netka
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8
Zapiekanka jajeczna ze szparagami i pomidorkami Więcej zdjęć (5)

Jajka zapiekane wraz ze szparagami i pomidorkami to pyszna propozycja na sniadanie lub lunch. Najlepsze zaraz po zapieczeniu ale rownie dobrze z=smakuja na zimno z dodatkiem sosu chrzanowego. Polecam !

Składniki:

Zapiekanka jajeczna ze szparagami i pomidorkami

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka jajeczna ze szparagami i pomidorkami
Szparagi ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić.

Jajka roztrzepać z mlekiem. dodać sol, pieprz i paprykę.

Umyte cebulki ze szczypiorkami drobno pokroić, dodać do jajek.

Foremkę bądź naczynie żaroodporne posmarować masłem, wlać roztrzepane jajka ze szczypiorkiem.

Na jajkach ułożyć szparagi oraz pokrojone pomidory.

Naczynie wstawić do piecyka nagrzanego do 190 C.

Zapiekać około 20 minut.

Taka zapiekanka jajeczna jest doskonała zaraz po upieczeniu, ale można ja tez jeść na zimno , wtedy jednak trochę zmieni kolor.

Smacznego :)
Zapiekanka jajeczna ze szparagami i pomidorkami
szparagi gotujemy w lekko osolonej wodzie
Zapiekanka jajeczna ze szparagami i pomidorkami
jajka roztrzepujemy wraz z przyprawami oraz mlekiem
Zapiekanka jajeczna ze szparagami i pomidorkami
na jajkach układamy szparagi i pomidorki
Zapiekanka jajeczna ze szparagami i pomidorkami
Upieczona zapiekanka jajeczna jest pyszna