Sposób przygotowania:
Pasta z kaszy jaglanej i groszku konserwowego
1. Kaszę jaglaną płuczemy w zimnej i dokładnie osączamy, przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą, dodajemy sól do smaku i gotujemy do miękkości, następnie odsączamy ją z wody na gęstym sicie i studzimy.
2. Cebulę obieramy i kroimy w cieniutkie paseczki, następnie smażymy ją na rozgrzanym oleju do miękkości i lekkie zrumienienia. Usmażoną dokładnie studzimy.
3. Groszek konserwowy dokładnie odsączamy z zalewy i za pomocą blendera ręcznego miksujemy na taką konsystencję jaką chcemy uzyskać.
4. Wszystkie przygotowane składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez i suszone zioła, mieszamy przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
5. Pasta jest gotowa do podania.
6. Życzę smacznego.
Rady:
Zamiast majonezu można dodać jogurt naturalny, będzie wtedy mniej kalorycznie.
2. Cebulę obieramy i kroimy w cieniutkie paseczki, następnie smażymy ją na rozgrzanym oleju do miękkości i lekkie zrumienienia. Usmażoną dokładnie studzimy.
3. Groszek konserwowy dokładnie odsączamy z zalewy i za pomocą blendera ręcznego miksujemy na taką konsystencję jaką chcemy uzyskać.
4. Wszystkie przygotowane składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez i suszone zioła, mieszamy przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
5. Pasta jest gotowa do podania.
6. Życzę smacznego.
Rady:
Zamiast majonezu można dodać jogurt naturalny, będzie wtedy mniej kalorycznie.
gusia1000
Babeczka35
Dziękuję:)