kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1347]

Mus rabarbarowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rabarbar świetnie nadaje się na mus, taki mus jest lekko kwaskowaty nie za słodki w sam raz do różnych placuszków, naleśników czy też do bułeczki.

Mus rabarbarowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mus rabarbarowy

 

Sposób przygotowania:

Mus rabarbarowy
Łodygi rabarbaru myjemy i czyścimy, zdejmujemy skórkę. Jeszcze raz myjemy i kroimy w drobną kostkę.
Do garnka wlewamy tyle wody, aby tylko przykryła dno garnka i stawiamy na gazie, zagotowujemy.
Wkładamy pokrojony rabarbar i wsypujemy cukier, cały czas mieszamy.
Ugotowany mus przekładamy do miseczki i studzimy.
Mus rabarbarowy
Umyty i osuszony z wody rabarbar kroimy.
Mus rabarbarowy
Pokrojony rabarbar wkładamy do garnka, wlewamy wodę, wsypujemy cukier.
Mus rabarbarowy
Wszystko razem gotujemy do uzyskania musu rabarbarowego.

Tagi:

rabarbar