Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 383]

Mus truskawkowo- bananowo- migdałowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Proponuję szybki deser, nie tylko dla dzieci, ze świeżych truskawek, bananów z dodatkiem płatków migdałów.

Mus truskawkowo- bananowo- migdałowy. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mus truskawkowo- bananowo- migdałowy.

 

Sposób przygotowania:

Mus truskawkowo- bananowo- migdałowy.
Truskawki umyć, usunąć szypułki. Banany pokroić w talarki. (Kawałek banana zostawić na dekorację) Owoce włożyć do blendera, dodać cukier puder (ilość cukru najlepiej korygować wg własnych upodobań) i śmietanę. Wymiksować. Na końcu wrzucić migdały, aby trochę rozdrobnić. Gotowy deser przelać do pucharków. Posypać migdałami oraz ozdobić talarkami banana. Można schłodzić przed podaniem.
Mus truskawkowo- bananowo- migdałowy.
Podane składniki wymiksować w blenderze.
Mus truskawkowo- bananowo- migdałowy.
Na końcu dodać płatki migdałów i chwilę miksować.