Sposób przygotowania:
Mus truskawkowy Eli
Truskawki umyć,osączyć i obrać z szypułek.Kilka najładniejszych odłożyć do dekoracji.Około 20 dkg truskawek pokroić na cząstki.Resztę zmiksować z cukrem.250 ml śmietany ubić na sztywno.Mleko podgrzać.Do gorącego mleka wsypać żelatynę i mieszać aż się rozpuści.Ostudzić,wlać do musu truskawkowego i zmiksować.Połowę musu wlać do pucharków,rozłożyć pokrojone truskawki i rozlać resztę musu.Pucharki przykryć folia spożywczą i włożyć do lodówki,żeby mus stężał.Pozostałą śmietanę ubić z cukrem pudrem i nałożyć do dekoratora do kremów z ozdobną końcówką.Pucharki wyjąć z lodówki.Na wierzch musu wycisnąć ubitą smietanę,udekorować cząstkami truskawek i melisą lub miętą.Smacznego!
Weronka
haniakson
Natala1210
luna