agi0911

agi0911

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Domowa czekolada

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszna domowa czekolada która robiła mi mama jak byłam dzieckiem, teraz ja kontynuję tradycję i robię ją co święta dla swoich domowników

Domowa czekolada

Składniki:

Domowa czekolada

 

Sposób przygotowania:

Domowa czekolada
Masło wkładamy do garnka, wsypujemy cukier i kakao, wlewamy mleko. Całość podgrzewamy na małym ogniu.Gdy masa zagotuje się a masło rozpuści, zdejmujemy masę z ognia. Lekko ostudzamy.

Do masy dodajemy mleko w proszku cały czas energicznie mieszając aby nie było grudek. Powstała masę przelać do płaskiego talerza lub miseczki. Pokroić po zastygnięciu.

Tagi:

desery