LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Mus z dyni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Do mięs, wyrobu ciast, pieczywa.

Mus z dyni Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mus z dyni

 

  • dynia ok. 2 kg
  • woda 200 ml

Sposób przygotowania:

Mus z dyni
Dynię obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, by szybciej się rozgotowała. Podlewamy wodą zagotowujemy, a następnie zmniejszamy ogień i gotujemy ok. 20 minut. Miksujemy na papkę i gorący mus przekładamy do słoików. Mocno zakręcamy i odstawiamy do góry dnem. Po wystudzeniu przechowujemy w chłodnym i ciemnym miejscu.
Mus z dyni
ścieranie dyni na tarce o grubych oczkach.
Mus z dyni
Gotowanie startej na tarce o grubych oczkach dyni podlanej wodą.
Mus z dyni
Miksowanie rozgotowanej dyni startej na mus.

Tagi:

dynia